Terug naar overzicht
± min

Bij letselschade moet altijd een proces verbaal worden opgemaakt!

Minister Opstelten werkt aan verbetering van de ongevallenregistratie bij letselschade. Voortaan wordt bij alle ernstige ongevallen met letselschade waarbij de politie aanwezig is geweest een proces-verbaal van aanrijding opgesteld.

Ook de BasisVoorziening Informatie van de politie wordt aangepast. De ongevalsregistratie wordt hiermee centraal en vollediger, aldus Opstelten. Ook worden de gegevens automatisch aan de Directie Scheepvaart en Verkeer geleverd. Volgens de minister is dit uiterlijk eind 2013 gerealiseerd. Verder zal binnen de nationale politie informatie- en instructiemateriaal worden verspreid over de registratie (ook van ongevallen met letselschade). Volgens Opstelten zouden hiermee de klachten over de verkeersongevallenregistratie, de beperktheid ervan en de langzame verstrekking van informatie nog dit jaar tot de verleden tijd zullen behoren. Hierdoor zal ook de afhandeling van verkeersincidenten voor letselschade slachtoffers worden vereenvoudigd.

De minister schrijft niet hoe hij de registratie van minder zware verkeerongevallen (dus zonder letselschade) denkt te gaan aanpakken. Door het ontbreken van een goede registratie van dergelijke ongevallen zijn de cijfers omtrent ongevallen met letselschade, bijvoorbeeld ten aanzien van fietsers, op dit ogenblik onbetrouwbaar.

Bron: Letselschade.nl