Terug naar overzicht
± 0 min

Ik heb nekklachten of een whiplash! En nu?

Met enige regelmaat melden whiplash slachtoffers zich bij onze LetselHelpdesk met de vraag wat zij nu moeten ondernemen. Zij zijn slachtoffer geworden van een verkeersongeval of bedrijfsongeval en hebben (whiplash) letsel opgelopen. Men weet vaak niet wat dan de routing is die zij zouden moeten volgen. Wij proberen hieronder kort een opzet te geven van de te bewandelen wegen.

Indien u nekklachten / whiplash letsel heeft opgelopen is van belang dat u zich zo spoedig mogelijk onder behandeling stelt van een arts. Zorgt u er voor dat u uw klachten en beperkingen zo uitvoerig mogelijk aan uw arts weergeeft en dat hij of zij dit ook goed noteert in uw medisch dossier. Hierdoor komt vast te staan dat u direct na het gebeurde (whiplash) letsel heeft opgelopen en komt het zogenaamde causale verband met het ongeval vast te staan; uitzonderingen daargelaten. Doet u dat vele dagen na een ongeval, dan bestaat de mogelijkheid dat een aansprakelijke verzekeraar vragen gaat stellen of de  whiplash klachten die u vele dagen na het gebeurde heeft, nog wel met het ongeval van doen hebben. Met andere woorden: een verzekeraar twijfelt dan sneller of de huidige whiplash klachten nog wel een ongevalsgevolg zijn.

Probeer voor u zelf zo goed mogelijk na te gaan waaraan u allemaal extra kosten uitgeeft als gevolg van het ongeval. Bewaar zonodig bonnen van kosten die u heeft moeten maken. Dit voorkomt later veel zoekwerk. Probeer bij te houden in een schriftje welke artsen en eventueel therapeuten u bezoekt/spreekt en wat het adres van zijn/haar praktijk is. Het dan makkelijker deze specialisten te zijner tijd door uw medisch adviseur te laten aanschrijven.

Ga vooral niet zelf met een verzekeraar of een aansprakelijke partij communiceren; dus geen briefwisseling voeren of bellen. Laat dat aan deskundigen over! Vaak is in een beginfase een verzekeraar heel vriendelijk en meelevend en het lijkt niet op te kunnen qua bevoorschotting. Dit is de fase dat men probeert zo veel mogelijk informatie bij u te verzamelen, waarvan u veelal niet kunt inschatten wat de impact is van uw eerlijke antwoorden voor uw letselschade claim. Natuurlijk zijn er ook verzekeraars die het wel goed voor hebben met slachtoffers, maar dat kunt u van te voren niet inschatten!

Laat u bijstaan door echte professionals! Dat wil zeggen whiplash- en letselschadejuristen en experts op dit gebied. Zij kunnen u veelal volledig kosteloos bijstaan, omdat de kosten voor haar diensten door de aansprakelijke verzekeraar, naast de schade die u lijdt, moeten worden betaald. Het hoeft u dus niets te kosten uit eigen portemonnee!

Wij adviseren u gewoon contact op te nemen met onze LetselHelpdesk onder het GRATIS nummer 030 2080 270. Onze telefonistes zullen u altijd vriendelijk te woord staan en zo mogelijk met een specialist verbinden. Dit zijn streng geselecteerde juristen en experts op het gebied van letselschade en aansprakelijkheidsrecht.