Terug naar overzicht
± min

Nieuwe Pijnkliniek in Alkmaar ook voor whiplash patiënten!

De al meer dan 10 jaar als specialist op het gebied van 'pijn' bekende arts Wilco van Genderen, is in Alkmaar een eigen pijnkliniek 'DC Pijncentrum' gestart. Daarbij zijn korte lijnen, maatwerk en flexibele spreekuren kernbegrippen.

Naar de mening van Van Genderen, die als anesthesioloog heeft gewerkt in de Medisch Centrum Alkmaar, verloopt de besluitvorming in ziekenhuizen over het algemeen erg traag en wachtlijsten nemen alleen maar toe. Hij koos voor een kleine en klantvriendelijke kliniek.

Volgens Van Genderen is pijn een vaak onbegrijpbaar en onvoorstelbaar begrip. Mensen die aangeven hoofdpijn te hebben worden vaak van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd of krijgen te horen maar met de klachten te moeten kleren leven. Tegenwoordig zijn er goede behandelingen om pijn vaak dragelijk te maken. Zijn pijncentrum kan hiervoor uitkomst bieden.

Grofweg heeft Van Genderen 3 methodieken om pijn welke chronisch is, te verminderen:
1. een speciaal soort pijnstiller die zorgvuldig is afgestemd op de pijn van de patiënt
2. bepaalde vormen van acupunctuur
3. als geen van bovenstaande methodieken helpt, wordt met behulp van een psycholoog geprobeerd de continue pijn te leren aanvaarden en een plek te geven.

Wie weet kan dit veel whiplashpatiënten ook verder helpen.