Terug naar overzicht
± min

Whiplash; wasdroger,lichtgewicht strijkijzer,matras,bedbodem,kussen, bureaustoel toegewezen

Rechtspraak.nl - 03-04-2009

Rb Arnhem 030908 whiplash; wasdroger,lichtgewicht strijkijzer,matras,bedbodem,kussen, bureaustoel toegewezen
2.15. Met betrekking tot de gevorderde kosten in verband met de posten f (wasdroger), g (lichtgewicht strijkijzer), h (matras), i (bedbodem), j (kussen) en l (bureaustoel) heeft [eiseres] toegelicht dat zij die zaken heeft aangeschaft ter ontlasting dan wel ter verzachting van de ervaren klachten.

Op grond van de rapportages van Padt en Bernsen moet worden aangenomen dat sprake is van nekklachten die tot diverse beperkingen leiden zoals met name door Bernsen is uiteengezet (onder vraag 4 van zijn rapport). Het is voldoende aannemelijk dat de aangeschafte zaken tegemoet komen aan de lichamelijke beperkingen die [eiseres] als gevolg van het ongeval ondervindt en dat die zaken haar in meer of mindere mate in staat stellen beter te functioneren op diverse vlakken.

Het voert te ver om - in verband met de door Bovemij gevoerde verweren - een deskundigenbericht te gelasten naar de (medische) noodzaak van deze goederen alsmede om een discussie te voeren over aftrek van nieuw voor oud. De rechtbank zal de gevorderde kosten, in totaal ? 947,70, toewijzen.