Terug naar overzicht
± 0 min

Check deze apps en voorkom whiplash tijdens wintersport

Files, gladde wegen, lawinegevaar, bevriezing, vallen. De wintersport is niet zonder risico op whiplash. Bereid u voor met deze top-5 veilig op wintersport-apps.

#1. Whiplashvrij rijden: Michelin Navigation &Traffic
Het liefst reist u zonder teveel oponthoud naar uw wintersportbestemming. De verkeersapp 'Michelin Navigation & Traffic' kan daarbij een goede hulp zijn. De app laat u zien waar op de route van Nederland naar de bekende wintersportbestemmingen oponthoud te vinden is. Zo voorkomt u dat u onnodig in de file komt en kans loopt op ongevallen met whiplash. Beschikbaar voor Apple en Android

#2. Whiplashvrij skiën: SnowSafe
SnowSafe is ontwikkeld omdat wintersporten soms gevaarlijk kan zijn door lawines. De gratis app laat in één oogopslag zien waar lawinegevaar dreigt en hoe groot dat risico is. Want komt u eenmaal in een lawine terecht dan is de kans op whiplash en (ernstige) letselschade groot. Verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

#3. Whiplashvrij wintersporten: Mammut Safety App
Bent u in gevaar of heeft u of een mede-wintersporter whiplash of andere letselschade opgelopen? Deze app geeft een snelle risico-check op locatie met kompas, hellingshoekmeter en een hoogtemeter. De SOS functie stuurt via SMS uw gps data naar de reddingsdiensten. Mammut safety app voor Iphone.

#4. Whiplashvrij de piste: Nose Dial
Veel mensen hebben er last van: koude of zelfs bevroren handen. Met deze app kunt u uw Iphone bedienen met uw neus. U kunt uw handschoenen gewoon aanhouden, zodat de kans op letselschade door bevriezing afneemt.

#5. Whiplash in het skigebied: De wintersport app
Whiplash of andere vormen van letselschade? Via de S.O.S. button op de Wintersport App hebt u alle noodnummers binnen handbereik
. Van het alarmnummer van de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging tot alle noodnummers om belangrijke bankpassen en/of creditkaarten te blokkeren.