Terug naar overzicht
± min

Computerspelletjes goede therapie tegen burnout, whiplash en stress

Manager online.
Burnout en stress zijn prima te bestrijden door computerspelletjes te spelen. Een Brits onderzoek van de University of Central Lancashire en Manchester University wees vorig jaar uit dat computerspelletjes spelen het concentratievermogen van kinderen en volwassenen bevordert.

De spelers in het onderzoek waren net zo geconcentreerd en betrokken bij hun spel als topatleten, aldus het onderzoek.

Oplossing voor whiplash, ADHD en burnout
Sommige psychologen stellen zelfs dat het spelen van computerspelletjes dé oplossing is voor patiënten met whiplash, ADHD of burnout. Deze therapie heet 'neurofeedback'. Door middel van neurofeedback worden de hersenen getraind, zodat de hersenactiviteit weer stabiel wordt.

Tachtig procent resultaat
Tijdens de sessie zit de patiënt voor een computerscherm. Via op het hoofd geplaatste elektroden wordt zijn of haar hersenactiviteit zichtbaar in een EEG. Het feitelijke trainen van de hersenen gebeurt door een eenvoudig computerspelletje.

De patiënt krijgt bijvoorbeeld opdracht een raketje te laten opstijgen, zonder daarbij een muis, toetsenbord of ander hulpmiddel te gebruiken. Geven de hersenen het juiste signaal, dan stijgt de raket. Bij tachtig procent van de patiënten blijkt neurofeedback aan te slaan.