Terug naar overzicht
± 0 min

Hoe vind ik als whiplash slachtoffer de beste letselschade jurist of -expert?

Binnen het vakgebied Letselschade is het fenomeen whiplash letsel een ingewikkelde materie en het verdient aanbeveling altijd bij letselschade / whiplash een deskundige te raadplegen. Ga niet zelf met verzekeraars corresponderen maar laat u altijd bijstaan door letselschade juristen en/of - experts die ervaring hebben met whiplash letsels. Voor de kosten hoeft u niet benauwd te zijn, deze dienen, uitzonderingen daargelaten en mits redelijk, voldaan te worden door de aansprakelijke partij c.q. verzekeraar.

Dagelijks worden wij geconfronteerd met whiplash slachtoffers die op zoek zijn naar een goede belangenbehartiger, maar door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer zien. Hieronder willen wij u een aantal tips geven waar u op moet letten bij het maken van uw keuze. Desgewenst kunt u ons ook gratis bellen voor advies op 0880 112 120.

1. Landelijke dekking
Het is altijd plezierig dat uw letselschade / whiplash deskundige bij u in de buurt kantoor heeft. U kunt dan altijd veel sneller schakelen. Zoek derhalve naar een kantoor dat landelijk werkt en bij u in de buurt zit.

2. Grotere kantoren hebben veelal meer kennis en ervaring in huis Letselschade en whiplash letsel is een complex vakgebied en zelfs binnen de rechterlijke macht zijn hiervoor speciale secties opgezet, om zo ook gespecialiseerde rechters te krijgen. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de letselschadekantoren. In één persoon kan niet alle kennis op alle vakgebieden binnen letselschade en whiplash letsel aanwezig zijn. Derhalve is het van belang te kijken naar grotere kantoren van minimaal 10 of 15 letselschadedeskundigen, zodat zij bij complexe vragen binnen de eigen organisatie de antwoorden kunnen vergaren. Dat maakt een letselschade kantoor krachtig!

3. Letselschade juristen & -experts moeten minimaal 10 jaar ervaring hebben
Zoals in veel beroepen is ervaring een must; zo ook bij whiplash letsel. Maar daar waar het op vele kwaliteiten aankomt, moet een deskundige belangenbehartiger een zeer ruime ervaring hebben opgedaan en naast kennis beschikken over zeer goede onderhandelingsvaardigheden. Dat kan je vrijwel uitsluitend opdoen in de praktijk. Vraag altijd aan uw deskundige hoeveel jaren hij of zij dit vak uitoefent, want u wil uw zaak toch niet in handen leggen van een stagiair of beginnend letselschade jurist? Natuurlijk moet iedereen het ergens leren, maar alleen de beste groeien vaak door naar de grotere kantoren. Wij vinden dat een ervaring van minimaal 10 jaar als senior letselschade deskundige een must is met als specialisatie whiplash letsel.

4. Goede bereikbaarheid van het kantoor; afspraak is afspraak
Zeer regelmatig horen wij van whiplash slachtoffers dat zij maar niet worden teruggebeld door zijn/haar letselschade jurist/expert. De veelal grotere kantoren hebben een eigen secretariaat met telefonistes zodat u altijd te woord wordt gestaan en dus niet een bandje of voicemailbericht te horen krijgt. Ook de terugkoppeling van het secretariaat naar de expert verloopt dan veelal beter. Verlang altijd dat u een rechtstreeks telefoonnummer en e-mailadres van uw deskundige krijgt en sta er op dat u altijd (uiterlijk)binnen 8 kantooruren wordt teruggebeld.

5. De betere kantoren hebben vaak een 'eigen' team van procesadvocaten
Het is natuurlijk niet te hopen dat het moet gebeuren, maar ga na, bij het maken van uw keus voor een kantoor, dat zij samenwerken met een team van goede LSA (letselschade) advocaten. Goede ervaren letselschade en whiplash experts en juristen kunnen een procedure vaak samen met u voorbereiden en hebben met een team van geselecteerde advocaten vaak een slagvaardiger resultaat; zeker als er tussen de deskundigen en de advocaat een goede band bestaat.

6. Blaffende honden bijten nooit
De professionele letselschade en whiplash specialisten hebben respect voor elkaar. Toch zijn er altijd kleine zelfstandige personen die alleen of met een paar mensen zich in de letselschadebranche bezig houden en proberen bij de grotere kantoren cliënten weg te lokken. Dit gebeurt of door met veel 'geschreeuw' en beloften cliënten over te halen naar hen te komen, of door op fora en sites negatieve publiciteit over concurrenten te verspreiden. De echte professionals gaan uit van hun eigen kracht! Laat u door feiten overtuigen over behaalde resultaten en de grootte van het letselschade kantoor, maar niet door opgeblazen spierballentaal.

Mocht u door de bomen het bos niet meer zien, dan helpen wij u graag geheel vrijblijvend verder. Bel ons op ons gratis nummer 0880 112 120.