Terug naar overzicht
± min

Hoofdpijn kost 'maar' 155 miljard euro!

Hoofdpijnklachten zijn de voornaamste klachten om zich arbeidsongeschikt te melden bij de werkgever. Dit blijkt uit Europees onderzoek. Zo is komen vast te staan dat meer dan 50% van de volwassenen in Europa enige vorm van hoofdpijn heeft hetgeen zich verhoudt binnen de grenzen van lichte hoofdpijn tot zware migraine.

Binnen Europa gaan daarmee jaarlijks meer dan 190.000.000 werkdagen verloren. Dit is becijferd op een omzetverlies van ongeveer 155 miljard op jaarbasis wereldwijd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft deze cijfers gepubliceerd in haar rapport. De WHO is van mening dat de hoofdpijnklachten niet voldoende erkend worden waarbij de fianciële schade enorm is voor de maatschappij.

"Hoofdpijn en migraine krijgen vaak te weinig aandacht", weet Shekhar Saxena, directeur bij de WHO. "Nochtans zijn het slopende problemen, die er vaak voor zorgen dat mensen niet in staat zijn om te werken. Negentig procent van de mensen stelt tijdens migraine-aanvallen huishoudelijke klusjes uit. Bijna driekwart heeft maar een beperkt vermogen om te werken en de helft van hen gaat helemaal niet aan het werk."

Al met al een bron van aandacht!