Terug naar overzicht
± min

London Verzekeringen gaat weer onderuit in procedure tegen whiplash patiënt!

London Verzekeringen staat bekend als een verzekeringsmaatschappij die het leven van whiplashpatiënten zuur maakt. Zij zijn van mening, misschien wat kort door de bocht gezegd, dat whiplash niet bestaat. Kortdurende nekklachten wil men nog wel accpteren als gevolg van een ongeval, maar blijvende klachten absoluut niet. Haar Medisch adviseur is wel vaker tegen de lamp gelopen; dat wil zeggen dat zijn standpunten in rechte gewoonweg onderuit gehaald zijn.

Nu heeft London wederom de deksel op de spreekwoordelijke neus gekregen. In een zaak die door een whiplash patiënt werd aangespannen voor de Rechtbank Rotterdam, kreeg zij een behoorlijke veeg uit de pan. Omdat een neurologisch onderzoek naar beperkingen niets opleverde, stelde London zich op het standpunt dat er geen klachten waren als gevolg van het ongeval. De medische voorgeschiedenis was blanco. De rechtsbank achtte het afdoende bewezen en zij onderstreepte daarmee het juridisch causaal verband tussen de klachten en het ongeval.

De expertiserend arts had in het geheel geen afwijkingen gevonden, hetgeen ook vrijwel altijd het geval is bij whiplash aandoeningen. De rechter maakte derhalve korte metten met de standpunten van London Verzekeringen. Je zal bij deze maatschappij maar een schadeverzekering voor inzittenden hebben lopen!? Wij zouden snel naar een andere maatschappij gaan zoeken!

Download hieronder het gehele vonnis!
Vonnis Rb Rotterdam LJN BX9800

Niet alleen whiplash slachtoffers 'rookt men uit!' Ook haar belangebehartigers probeert men steeds vaker het moeilijk te maken door niet of slechts zeer marginaal, op haar kosten te bevoorschotten. Daarmee probeert zij een klem om de hals van de belangenbehartiger te krijgen die dan wellicht snel wil regelen om haar kosten enigszins vergoed te krijgen. In de praktijk heeft zij, aldus een letselschadedeskundige, ook bijgedragen aan een faillisement van een Letselschadebureau Drost.

Laat u derhalve bij whiplash zaken altijd bijstaan door uitsluitend kwalitatieve deskundigen. Wij hebben een landelijke selectie gemaakt van deskundigen. U kunt ons altijd gratis bellen voor advies op 0800 - 0112.