Terug naar overzicht
± min

Meer auto's worden veiliger; Touring crashtest

26 november 2009 - Op 25 november 2009 werd door de mobiliteitsorganisatie Touring bekend gemaakt dat uit een gehouden crashtest door Euro NCAP maar liefst 10 van de 12 personenauto's als 'zeer goed' uit de test kwamen. Dit komt overeen met 85% van de onderzochte auto's.

De auto's welke onderzocht werden zijn:
Chevrolet Cruze
Citroën DS3,
Infiniti FX
Mazda 3
Mercedes E-Class
Mercedes GLK
BMW X1
Opel Astra
Peugeot 5008
Volkswagen Scirocco
Chevrolet Spark
Toyota Urban Cruiser

De Chevrolet Sprak en de Toyota deden het minder en kregen voor de test4 respectievelijk 3 sterren. De overige auto's kwamen in aanmerking voor de ranking van 5 sterren.

Het onderzoek richtte zich op de bescerming van de inzittenden, waarbij het zowel ging om kinderen als volwassenen. Voorts werd ook gekeken naar de bescherming van de zwakkere verkkersdeelnemers, zoals voetgangers en fietsers en naar het risico op een whiplash en last but not least naar de electronische veiligheidssystemen. Uit de test is opvallend naar voren gekomen dat vrijwel alle auto's goed scoorden op de bescherming van de zwakkere verkeersdeelnemers ter hoogte van de bumpers.

Er kan niet gesteld worden dat nu het ene merk slechter is dan de ander. Ook Toyota heeft ander modellen afgeleverd die ook hoog scoorden. Een van de belangrijkste conclusies die wij hieruit kunnen trekken is dat veiligheid, zowel intern als extern bij alle autofabricanten in ieder geval in grote mate aandacht krijgt.