Terug naar overzicht
± min

Meer huishoudelijkehulp voor slachtoffers met whiplash!

Gemeente Waddinxveen, Zorgpartners Midden-Holland, ROC ID College, ISMH en MBC advies & management zijn in december 2010 gestart met een bijzonder opleidingstraject voor allochtone vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dertien deelnemers hebben de opleiding tot huishoudelijke hulp nu succesvol afgerond. Op 19 mei 2011 was de feestelijke diploma uitreiking. Zij zullen ook extra worden ingezet bij slachtoffers met whiplashklachten die hulp in de huishouding zoeken.

Zestien allochtone dames, afkomstig uit de K5 gemeenten en de gemeente Waddinxveen, zijn in december met deze opleiding gestart. De eerste fase van het traject bestond uit oriëntatie. Hierbij werd gekeken waar de sterke kanten en leerpunten van de vrouwen uit bestaan. Daarna is de fase van âempowermentâ: waarin het versterken en leren centraal staat. In de laatste fase wordt gekeken of de dames opgeleid kunnen worden als zorghulp of dat er andere opleidingen of banen mogelijk zijn. Hiervoor liep men stage in de Zorgpartners- centra Souburgh te Waddinxveen en Slothoven te Bergambacht.

Dertien deelnemers hebben het opleidingstraject afgerond, zes daarvan gaan bij Zorgpartners Midden-Holland aan de slag. De andere deelnemers zijn dusdanig voorbereid dat zij kunnen doorstromen naar vervolgopleidingen, zoals administratieve of kappersopleidingen.

De opleiding is ontwikkeld door Zorgpartners Midden-Holland, ROC ID College en MBC advies & management. De gemeenten en ISMH hebben dit traject gefinancierd.