Terug naar overzicht
± min

Minder kans op nekletsel door fietshelm.

12 oktober 2010 ? Met name nek- en schedelletsel lopen kinderen en jongeren op bij fietsongelukken. Als deze kinderen en jongeren een fietshelm zouden dragen, zou de kans op letselschade sterk verminderen, aldus J. Goslings, traumachirurg en medisch hoofd van TraumaNet AMC. Hij wil dan ook de discussie over het dragen van fietshelmen weer aanzwengelen, hetgeen in het verleden al vaker ter sprake kwam. Met name voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar is het verplichten van een helm erg belangrijk, aldus Goslings.
''Het is de meest kwetsbaarste groep. Ze nemen nog niet zo lang deel aan het verkeer en zijn vaak wat onzekerder'', zo gaf Goslings aan.

In een eerste reactie is de fietsersbond minder enthousiast. Zij stelt dat in landen waar de fietshelm verplicht gesteld werd (bijvoorbeeld Australië) het aantal fietsers enorm terugliep. Daarentegen geeft Goslings aan dat met name in die landen ook het aantal fietsongelukken met letsel gemiddeld met 74 procent reduceerde.

Heeft u letsel opgelopen door een ongeluk met de fiets, bel dan de Letselhelpdesk en zij helpt u bij het verhalen van uw letselschade :

Telefoon 0800 - 0112 of klik op onderstaande link;