Terug naar overzicht
± min

Oplossing voor slapeloosheid bij whiplash-klachten!

Uit een recentelijk gepubliceerd klinisch onderzoek in het vakblad BMC Neurology blijkt de werking van het medisch apparaat met de naam Cefaly(r). Een uittreksel van de publicatie is verkrijgbaar bij  US National Library of Medicine (PubMed), via de link:
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22035386
 
Met een viertal klinische meetmethoden worden de resultaten duidelijk. Er wordt een verminderde alertheid geconstateerd door de werking van het Cefaly(r) Hypnos medisch apparaat, hetgeen vergeleken is met de werking van een placebo.

De kalmerende werking op het centrale zenuwstelsel wordt na 12 minuten waargenomen bij 83% van de onderzochte personen bij wie de gemiddelde toename in vermoeidheid 73% was. 
De Cefaly is een medisch apparaat, een soort neurostimulator, dat beschermd wordt door een reeks patenten.  Het apparaat wordt momenteel gebruikt om migraine en hoofdpijn te behandelen en biedt de beste veiligheid/werkzaamheid-verhouding in vergelijking met de huidig gebruikte geneesmiddelen.
 
Veel onderzochte persoenen gaven aan het gevoel te hebben in slaap te vallen bij gebruik van het apparaat. Hoe het apparaat precies werkt, willen wij laten zien in onderstaand filmpje. Het gevoel 'in slaap te vallen' is ook geconstateerd bij diverse tests en domonstraties. De diverse onderzoeken naar de werking van dit apparaat werden gedaan op grond van strenge wetenschappelijke normen.

Hoewel het voor leken moeilijk is dit apparaat te doorgronden, zou aldus de onderzoekers de slaapverwekkende werking middels het onderzoek aangetoond zijn. De werking zou uitsluitend worden bereikt met behulp van zogenaamde 'neurostimulatieparameters'.
 
Het apparaat is verkrijgbaar als een wijze van ontspanning voor bijvoorbeeld whiplash slachtoffers die in een toestand van stress of overprikkeling verkeren. Het kan whiplash slachtoffers die aan slapeloosheid lijden helpen om ‘s nachts beter in slaap te vallen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I9uTOZTzIZc&feature=player_embedded[/youtube]