Terug naar overzicht
± min

Pijn bij whiplash doet wat met je!

Op 21 mei organiseert de Whiplash Stichting Nederland een voorlichtingsbijeenkomst in Rijnstate Arnhem over pijn als gevolg van een whiplash.

Tussen de 15.000 en 30.000 mensen lopen jaarlijks whiplashletsel op. De oorzaak van deze plotselinge overrekking van de nek is vaak een verkeersongeval. Maar een whiplash kan ook opgelopen worden op het sportveld of door een bedrijfsongeval. Zelfs een op het eerste gezicht onschuldig ongeluk thuis kan een whiplash veroorzaken. De meest voorkomende klachten bij een whiplash zijn nek- en hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid, concentratiestoornissen of problemen met het geheugen. Voor een grote groep mensen staat pijn centraal. Dit kan tijdelijk zijn, maar kan ook aanhouden.

Tijdens de lezing staat dr. Coumans, anesthesioloog van Rijnstate, stil bij wat pijn met je doet, hoe je er mee om kan gaan en wat mogelijk is in de behandeling van pijn. Naast dr. Coumans zijn er ervaringsdeskundige vrijwilligers van de Whiplash Stichting Nederland aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in meer informatie over whiplash.

Programma

13.30 uur Zaal open en ontvangst
14.00 uur Aanvang informatiebijeenkomst
14.45 uur Pauze
16.00 uur Afsluiting

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in de Collegezaal van Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55 te Arnhem.

Verplichte aanmelding

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? U kunt zich aanmelden via e-mailadres info@whiplashstichting.nl of via de receptie van Rijnstate Arnhem, telefoonnummer 088 – 005 75 75. De toegang is gratis.

Bron: Rijnstate ziekenhuis