Terug naar overzicht
± 0 min

Slaapproblemen

Slaapproblemen als slapeloosheid komen vrij vaak voor in combinatie met whiplashletsel. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

- Het ongeluk moet nog verwerkt worden.
- Door het letsel en de pijn moet een andere slaaphouding worden aangenomen.

Gebrek aan slaap kan aanleiding geven tot andere klachten (onder andere hoofdpijn, vermoeidheid, concentratievermindering, onzekerheid, en irritatie).Het oplossen van slaapproblemen is daarom belangrijk.
Hoe kunnen slaapproblemen worden opgelost?

Slaapproblemen kunt u het best bestrijden door zowel actief te zijn als te ontspannen. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar is het niet. Door actief te zijn - natuurlijk zonder de nek te veel te belasten - krijgt het lichaam vanzelf behoefte aan rust (denk aan wandelen of fietsen).

Bovendien leidt het de gedachten af van pijn of problemen, waardoor u zich ontspant. Om te ontspannen, kunt u ook ontspanningsoefeningen doen (bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen). Uw arts kan u hierover meer vertellen.

Het gebruik van slaapmiddelen is in het algemeen niet nodig. Voor een goed resultaat is het aanpakken van slaapproblemen zoals hierboven beschreven meestal de beste oplossing.