Terug naar overzicht
± min

Smartengeld bij whiplash (voorbeelden)

Verkeersrecht/ ANWB - 11-05-2009.

WHIPLASH
assistent-accoutant
1.815 euro

Whiplash ten gevolge van een auto-ongeval. Gedurende ong. 5,5 maand (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt geweest; 6 maanden fysiotherapie. Door de (geringe) resterende beperkingen kan zij niet meer in competitieverband volleyballen.

Kantonrechter Amersfoort, 30 januari 2002

zelfstandig rij-instructeur
5.717 euro

Ten gevolge van een verkeersongeval een whiplashlaesie opgelopen. Hij heeft last van dagelijkse pijn in de nek, het achterhoofd en de schouders. Verder is hij vaak duizelig, zijn er cognitieve klachten en visusklachten. Hij heeft zijn rijschool moeten verkopen en kan zijn hobby niet meer uitoefenen. Beperkingen in het dagelijks leven.

Rechtbank Almelo, 25 juli 2001

receptioniste/telefoniste, 27 jaar
6.943 euro

Stilstaand op de weg om rechts af te slaan naar de inrit van haar woning, van achteren aangereden. Hierdoor heeft zij een whiplashlaesie opgelopen met blijvende pijnklachten, vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratiestoornissen, beperkingen in het dagelijks leven en in de mogelijkheden tot het uitoefenen van haar hobby's en het beoefenen van sport. De functionele invaliditeit is vastgesteld op 6%. De rechtbank houdt tevens rekening met de nog jonge leeftijd van de vrouw.

Rechtbank Amsterdam, 10 juli 2002