Terug naar overzicht
± 0 min

Wat betekenen de nieuwe wetsvoorstellen voor whiplash slachtoffers?

Niemand kan er meer omheen. In vrijwel alle kranten wordt de laatste dagen en weken gepubliceerd over de nieuwe wetsvoorstellen van de regeringspartners VVD en PvdA. Lag eerst de nadruk op de zorgtoeslag die de hogere inkomensgroepen moest raken, nu is dat plan verschoven naar belastingkortingen die de hogere inkomensgroepen minder profijt geven. Al met al maatregelen om mensen met een inkomen uit werk mee te laten betalen aan de tekorten waarvoor wij allen moeten opdraaien.

Dat aan een bezuiningsmaatregel niet te ontkomen is, is evident. Elk weldenkend mens zal begrijpen dat ieder daar, binnen zijn eigen kunnen, aan mee moet dragen. MAAR, hoe zit het nu met mensen die een whiplash hebben opgelopen en voorheen werk hadden en dat door hun arbeidsongeschiktheid niet meer kunnen volhouden. Men is dan aangewezen op allerlei sociale uitkeringen en voor het gat dat dan ontstaat, in vergelijk tot hun inkomen voor het ongeval, zal de aansprakelijke verzekeraar moeten opkomen.

Dat lijkt een duidelijk en eenvoudig te begrijpen verhaal, maar hier schuilt wel een gevaar. Ons sociale stelse wordt ook aangepakt. Dus als een whiplash slachtoffer in een situatie verkeert dat hij of zij niet meer beter wordt en niet meer kan werken dan hij of zij thans doet, dan moet de schade voor de toekomst worden berekend. Daarbij gaan vrijwel alle rekenbureaus en letselschade experts uit van het huidige sociale stelsel! Hier schuilt het gevaar in, dat als dit sociale stelsel verder versobert, het whiplash slachtoffer naar de toekomst met een gat blijft zitten die hij of zij in de toekomst niet kan overbruggen.

Laat u vooral bijstaan door specialisten op dit gebied of bel gratis onze LetselHelpdesk voor advies als u letselschade heeft opgelopen en of toekomstschade heeft geleden. Het is raadzaam toe te zien dat een voorbehoud wordt gemaakt voor de toekomst bij langlopende schaden, zodat bij wijziging van een sociaal stelsel, het whiplash slachtoffer op de regeling kan terugkomen, dan wel voor aanvullende schade kan aankloppen, bij de aansprakelijke partij of verzekeraar.

Voor vragen kunt u gratis contact opnemen via ons (gratis) telefoonnummer 0800 - 0112!