Terug naar overzicht
± min

Werkstraf voor veroorzaker 'whiplashongeval'!

6 december 2009 - Wellicht weet u het nog... begin 2009 vond op de N470 een ernstig verkeersongeval plaats. De veroorzaker kreeg vorige week een werkstraf opgelegd van 80 uur.

Bij het ongeval raakte twee mensen gewond en liepen een whiplash op en moesten daarna vele maanden revalideren. Uit onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat een automobilist uit frustratie over het weggedrag van de bestuurder van een auto achter hem, zijn auto abrupt tot stilstand bracht. De bestuurder van de auto achter hem kon nog te nauwernood een aanrijding voorkomen door krachtig te remmen, maar de bestuurder van de auto daarachter lukte dit niet en knalde achterop. De brandweer werd zelfs ingeschakeld om een van de inzittenden uit de auto te bevrijden.

Gelukkig achtte de rechter het vaststaan dat de man van de eerste auto zijn voertuig tot stilstand had gebracht zonder enige geldige verkeersnoodzaak waardoor hij de overige verkeersdeelnemers in gevaar heeft gebracht. Hierdoor is een ernstig ongeval ontstaan met zwaar lichamelijk letsel. De man werd veroordeeld tot genoemde werkstraf van 80 uur maar hij kreeg ook een voorwaardelijke rijontzegging en werd veroordeeld tot vergoeding van de volledige schade van beide whiplashslachtoffers.