Terug naar overzicht
± min

Whiplash klachten onderdrukken met nieuwe Tablet standaard

Een onderzoek uitgevoerd door het Amerikaanse departement voor Environmental Health, Microsoft en Boston Medical School beweert dat het veelvuldig gebruiken van een tablet voor nekpijn (vaak als gevolg van whiplash) kan zorgen. De nekproblemen / whiplash klachten zouden vaker voorkomen dan bij gewone computergebruikers. Professionele tabletbezitters zouden hun nek vaker in niet-ergonomische posities houden, waardoor er sneller problemen ontstaan. Uit de onderoekresultaten bleek dat de nek van tabletgebruikers alleen ontspannen was wanneer de tablet rechtop met behulp van een stand staat. In iedere andere situatie werden de nekspieren aangespannen om naar beneden te kijken, waar het scherm zich bevond.

Backshop ontwikkelde hiervoor recent de Ergoline Tablet Standaard waarmee je kunt kiezen tussen 5 hoogte standen voor de meest ergonomische en comfortabele werk- en weergavepositie. De standaard is te gebruiken voor alle tablets verticaal op juiste hoogte te zetten om te lezen, of horizontaal om te werken, surfen op internet, games te spelen of films te kijken. De beschermende afwerking voorkomt dat de tablet verschuift en beschadigd raakt.

De houder is gelijktijdig ook verstelbaar in hellende positie waardoor hij rechtop en afhellend (voorkomt vals lichtinval) te plaatsen is. De houder is in enkele seconden op te zetten en weer in te klappen zodat hij geschikt is voor vaste- en mobiele werkplekken (Het Nieuwe Werken). Hij is zeer licht en dun zodat hij weinig ruimte inneemt in de tas of Tablet etui. Door het toevoegen van een bluetooth toetsenbord en een muis maak je van het tablet een ergonomisch verantwoord instrument. De ErgoLine Tablet Standaard is verkrijgbaar via www.backshop.nl of via dealerkanalen. De prijs bedraagt € 89,- exclusief BTW.