Terug naar overzicht
± 0 min

Zon is fijn voor veel mensen, maar vaak niet voor whiplash slachtoffers!

Dat whiplash de nodige klachten met zich brengt is een understatement geworden. Maar vaak is fel licht, zoals zonlicht een grote boosdoener bij de toename van klachten als hoofdpijn en duizeligheid/misselijkheid. Bij whiplash klachten denken veel mensen in eerste instantie aan uitsluitend de pijn in de nek, maar de klachten zijn veelomvattend.

Hoofdpijn is vaak een gevolg van de uitstralingspijnen vanuit de nek naar het hoofd. Dit kan zorgen voor hoofdpijn die zich een soort band om het hoofd vormt. Sommige slachtoffers van een whiplash geven hierbij ook aan dat de klachten vaak uit de nek via het achterhoofd naar het voorhoofd trekken en daar een soort band om het hoofd vormen. De klachten die een whiplash met zich brengt zijn vrij vaak continu van aard, maar rust brengt soms (vaak tijdelijk) verlichting.

Zonlicht heet een averechts effect op de hoofdpijn. Door het felle licht gaan mensen vaak ‘knijpen’ met de ogen waardoor de hoofdpijnen weer sterk toenemen en daarmee wordt ook weer een toename van veel andere klachten ervaren, zoals slapeloosheid en vermoeidheid. Door vrijwel alle neurologen wordt slachtoffers met whiplash letsel daarom aangeraden een goede donkere zonnebril te dragen en daar waar mogelijk blootstelling aan zonlicht te voorkomen. Indien mogelijk is een zonnebril aan te raden waarbij ook de zijkanten de ogen beschermen. Een goede opticien moet u als slachtoffer correct kunnen adviseren.

Wij adviseren u de kosten van de bril daar waar mogelijk mee te nemen in uw regres op de aansprakelijke partij / verzekeraar. Doet een verzekeraar moeilijk, laat ons dat dan weten. Wij ondernemen graag voor u actie in deze richting. U kunt ons kosteloos om advies vragen op bovengenoemd nummer 0880 112 120