Direct gratis juridische hulp bij whiplash letselschade! De aansprakelijke tegenpartij betaalt.

Whiplash schadevergoeding

Bij het claimen van een whiplash schadevergoeding is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij de eerste stap. In veel gevallen van whiplash letselschade ligt het erkennen van aansprakelijkheid voor de hand. Er zijn diverse wettelijke regelingen die letselschade slachtoffers beschermen en aangeven wie aansprakelijk is in bepaalde situaties.

Whiplash slachtoffers hebben bij de afwikkeling van letselschadeclaims de keuze tussen zelf de aansprakelijkheidstelling en letselschadevergoeding regelen of een belangenbehartiger inschakelen. In het laatste geval verloopt de communicatie tussen het slachtoffer en de derde partij (vaak de verzekeraar van de aansprakelijke partij) via de belangenbehartiger.

Whiplash schadevergoedingen bevatten vaak ook een vergoeding voor immateriële schade als gevolg van letsel zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd. Voor het bepalen van de hoogte van whiplash letselschadevergoedingen wordt door een letselschade deskundige gekeken naar rechterlijke uitspraken in vergelijkbare schadezaken. De belangrijkste uitspraken op het gebied van onder andere whiplash letselschadevergoedingen worden gebundeld in het Smartengeldboek.

De hoogte van een whiplash schadevergoeding is afhankelijk van diverse factoren en daarom lastig vooraf vast te stellen.

Heeft u whiplash letselschade opgelopen en wilt u de verantwoordelijke tegenpartij aansprakelijk stellen? De specialisten van Whiplash.nl kunnen u helpen met uw claim. Neem contact op via 0880 112 120 of vul ons contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies!

Gratis hulp bij whiplash letselschade claimen? Wij beantwoorden graag uw vragen over whiplash letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. U ontvangt binnen 1 werkdag een reactie.

Heeft u een vraag, of wilt u graag persoonlijk uw situatie bespreken? U kunt altijd bellen met onze specialisten van Whiplash.nl.

Bel gratis 030 2080 270
Whatsapp ons: 06-159 559 48

U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur